De Patiënt Journey App: De juiste informatie, op het juiste moment

Wie voor een behandeling of operatie naar Bravis komt, vindt veel informatie op de website van het ziekenhuis. Maar wist je dat steeds meer informatie tegenwoordig ook te vinden is in de gratis ‘Patient Journey App?’.

Er worden steeds meer afdelingen en behandelingen toegevoegd aan de handige app. De app geeft je de juiste informatie over je operatie, onderzoek of behandeling op het juiste moment. Je wordt door de diverse stadia van bijvoorbeeld een totale heupprothese, chemotherapie, een staaroperatie of knieoperatie geleid. Naast algemene informatie over de behandeling en de behandelend artsen, biedt de app veel uitleg over de voorbereiding, opname en het revalidatietraject. Bij het invullen van belangrijke data zoals de operatiedatum, ontvang je zelfs handige meldingen. Zoals een melding op de dag dat u met uw medicatie moet stoppen of juist moet starten.

In kleine stappen
Elk hoofdonderdeel is weer opgedeeld in diverse tussenstappen, zodat het hele traject goed is te overzien en te volgen. De app is geen vervanging van je arts, maar is bedoeld als een gids die je door het behandeltraject loodst. Na het behandeltraject is de app nog lang te raadplegen.

Voordelen:
De app is volgens Mariët Raatgever, programmamanager Oncologie Centrum een goede toevoeging voor patiënten: “Bij de behandeling van chemotherapie geven we veel informatie mee. De Bravis Zorgwijzer app geeft ons de mogelijkheid om deze informatie in stukjes te delen en online aan te bieden, dat is prettiger voor onze patiënten.’ Ook voor zorgverleners is de app een handige tool. “Voor patiënten van het Oncologie Centrum is het belangrijk om een griepvaccinatie te halen. Het is fijn dat we hen op het juiste moment extra kunnen informeren via een pushmelding in de app.“

Downloaden
De Patiënt Journey App is gratis te downloaden via de App Store en Google Play Store.

Groei
Er worden steeds meer afdelingen en behandelingen toegevoegd aan De Patiënt Journey App. Maar het kan voorkomen dat jouw behandeling op dit moment nog niet beschikbaar is in de app.

Hoe download je de app?
1. Ga naar de App Store / Google Play en zoek naar 'De Patiënt Journey App'