Bravis tekent als eerste ziekenhuis nieuw voedingscontract in samenwerking met IAZ

Het Bravis ziekenhuis heeft een nieuwe leverancier voor DKW-producten. DKW staat voor droge kruidenierswaren, zoals kaas, soep en koekjes. Op woensdag 7 april heeft Jeroen Collette, lid Raad van Bestuur van het Bravis ziekenhuis, het nieuwe voedingscontract met leverancier Huuskes officieel ondertekend. De overkoepelende overeenkomst met Huuskes is gesloten door de InkoopAlliantie Ziekenhuizen (IAZ), waar het Bravis ziekenhuis al 11 jaar bij aangesloten is.

“Huuskes stimuleert de inkoop van duurzame en verantwoorde producten en het bedrijf wil Bravis helpen om verspilling van voedsel te voorkomen. Maar ook de manier van communiceren, het enthousiasme en de wil om met Bravis mee te denken maakt dat wij graag met Huuskes willen samenwerken”, vertelt Jos Verver, hoofd inkoop Bravis ziekenhuis. Huuskes start met het leveren van DKW-producten, maar dit wordt in de toekomst mogelijk verder uitgebreid. Bijvoorbeeld met het leveren van maaltijden.

Het nieuwe contract met Huuskes is tot stand gekomen dankzij een intensieve samenwerking met InkoopAlliantie Ziekenhuizen (IAZ).

InkoopAlliantie Ziekenhuizen
De IAZ is de grootste Nederlandse inkoopvereniging in de gezondheidszorg. Een alliantie waar het Bravis ziekenhuis al 11 jaar bij aangesloten is. “Het is zo belangrijk om kennis met elkaar te delen. Niet alleen voor de financiële voordelen, maar juist om van elkaar te leren”, vertelt Jos enthousiast. “Doordat de IAZ haar kennis met ons deelde, konden we samen denken aan het grote geheel. Dat is heel waardevol. Zo konden we hierdoor ook collectieve afspraken maken. Dat maakt het contract ook voor andere ziekenhuizen interessant.”
Het Bravis ziekenhuis haakt als eerste aan op de mantelovereenkomst met Huuskes, naar verwachting volgen er in de loop van 2021 meerdere aangesloten IAZ-ziekenhuizen.