Bravis stelt niet-acute operaties uit

Urgente ingrepen en spreekuren gaan door

Het Bravis ziekenhuis stelt vanaf 27 december alle niet-acute operaties uit. Daarmee wordt capaciteit in bedden en personeel vrijgemaakt die nodig is om de instroom van coronapatiënten op te vangen. Alle acute en oncologische ingrepen gaan door, evenals de spreekuren in het ziekenhuis.

Het Bravis ziekenhuis volgt hiermee de regionale en landelijke afspraken. Minister Van Ark voor Medische Zorg heeft namelijk tot opschorting van de niet-urgente zorg besloten om de acute en kritiek planbare zorg te kunnen garanderen. De druk op de ziekenhuizen loopt op door het stijgend aantal coronapatiënten. Bovendien kampen de ziekenhuizen door de hoge werkdruk en besmettingen onder personeel met een hoog ziekteverzuim.

Bravis bericht u
De patiënten waarvan de operatie helaas moet worden uitgesteld krijgen altijd bericht van het Bravis ziekenhuis. U hoeft dus niet zelf contact op te nemen met het ziekenhuis. Uw afspraak blijft onveranderd, tenzij u van ons bericht krijgt.