Beveilig uw DigiD: slotje erbij

Toevoeging identiteitsbewijs maakt DigiD nog veiliger

Logt u in op DigiD met enkel een gebruikersnaam en wachtwoord? Dat kan veiliger! Met de nieuwe inlogmethoden van DigiD beschermt u uw gegevens beter. De DigiD servicezuil in het Bravis ziekenhuis helpt u met het instellen van een extra identificatie. Deze nieuwe inlogmethode van DigiD verzekert u van een hogere beveiliging van uw gegevens.

Extra identificatie

Uw medisch dossier is privacygevoelig. Voor uw veiligheid wordt daarom gevraagd om een extra controle met uw identiteitsbewijs. Dit biedt een veiligere manier van inloggen. U kunt het vergelijken met een balie waar u zich moet kunnen identificeren, voordat ze u verder helpen. Met DigiD hoeft uw identiteitsbewijs slechts eenmalig te laten zien. Dit doet u via met behulp van de DigiD app en DigiD servicezuil. Zo zorgen we dat u nu en in de toekomst veilig kunt inloggen met DigiD.

DigiD Servicezuil

De DigiD servicezuil vindt u in de centrale hal van het Bravis ziekenhuis in Roosendaal en Bergen op Zoom (bij de Digituin). De servicezuil leest - met een NFC-lezer - de gegevens op het identiteitsbewijs uit. DigiD slaat deze gegevens niet op, maar bevestigt alleen dat het identiteitsbewijs van u is. Om de controle van het identiteitsbewijs via de servicezuil uit te voeren heeft u het volgende nodig:

• Een geactiveerde DigiD
  • Een geactiveerde DigiD app op tablet of smartphone
  • Een geldig Nederlands identiteitsbewijs:
    • Identiteitskaart
    • Paspoort
    • Rijbewijs (uitgegeven na 14 november 2014)

Gebruikers met een Android telefoon of tablet met NFC-lezer kunnen de eenmalige ID-check ook zonder de DigiD servicezuil uitvoeren. In de DigiD app kiezen ze voor ‘Controle identiteitsbewijs uitvoeren’ in het hoofdmenu. De DigiD app leest dan de gegevens op het identiteitsbewijs uit.

Vindt u het lastig om de identificatie controle zelf uit te voeren op de DigiD servicezuil? Onze vrijwilligers van de Digituin helpen u graag.