ABT constructief adviseur nieuwbouw

Ingenieursbureau ABT adviseert het Bravis ziekenhuis bij de constructie van de nieuwbouw. Woensdag tekenden Albert-Jan Mante, lid Raad van Bestuur van Bravis, en Sander Dorleijn, directeur ABT, hiervoor de overeenkomst.

Adviseur constructies Jan Willem ten Have: “We kijken er naar uit om voor zo’n groot regionaal ziekenhuis het constructief ontwerp te gaan maken. Vanuit onze technische expertise en ervaring in de ziekenhuiszorg verwachten we goed in te kunnen spelen op de wensen en voorwaarden van Bravis en zijn medewerkers.”
ABT was ook constructief adviseur voor het nieuwe Amphia ziekenhuis, SJG Weert en de uitbreiding van het Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Nauw betrokken
De medewerkers van het ziekenhuis en andere stakeholders worden nauw betrokken bij het ontwerpproces. Ook in de hele regio West-Brabant leeft het project. “Er komt een prachtig, modern en duurzaam ziekenhuis, waar de regio trots op kan zijn”, aldus Albert-Jan Mante.
Start bouw van de nieuwe hoofdlocatie op De Bulkenaar, omringd door een landschapspark, is gepland in 2026. Vanaf 2029 gaat het Bravis hier zorg verlenen aan 350.000 inwoners van het westelijk deel van West-Brabant en het oostelijk deel van Zeeland.

Op de foto ondertekenen Albert-Jan Mante (l) en Sander Dorleijn de overeenkomst.