Aankoop schilderij Into the woods 2

De kunstcommissie van het Bravis ziekenhuis heeft in april het schilderij Into the woods 2 (2021) van Karin Bos aangekocht. Het schilderij is voorlopig te zien in de tentoonstellingsingang tussen de beide Oase’s. Dat zijn de kunstexpositieruimtes bij de poliklinieken KNO, Chirurgie en Orthopedie op de locatie Roosendaal.

De kunstcommissie streeft ernaar om met bescheiden financiële middelen een kunstverzameling op te bouwen waarin het werk is opgenomen van gerenommeerde kunstenaars en jonge kunstenaars met aantoonbaar talent. Tegelijkertijd streeft de kunstcommissie naar een verbinding tussen de werken op onder meer verhaal, stijl, poëtische zeggingskracht, conceptuele eigenschappen en vooral ook een betekenis voor de toeschouwers. 

Into the woods 2
Het schilderij Into the woods 2 is gekozen uit de tentoonstelling van het werk van Karin Bos in het Bravis ziekenhuis locatie Roosendaal. Hoewel de commissieleden verschillende voorkeuren benoemden, is uiteindelijk unaniem gestemd voor dit schilderij. Bea de Visser, kunstadviseur van het Bravis ziekenhuis: “Into the woods 2 is een hoog schilderij, veel hoger dan breed, waarop een naaldboom maar voor een deel te zien is met op de achtergrond nog veel meer bomen. Het bos op dit schilderij trekt vooral mijn aandacht naar de wortels. Of zijn het de schimmeldraden waarmee de bomen met elkaar in contact staan? Ergens schuilt een geheim in dit schilderij. Een geheim dat deels verwarrend is, deels troostrijk omdat we niet alles hoeven te weten. De boom toont zich in dit schilderij bijna als een lichaam, met ondergrondse bedradingen in contact met de rest van de wereld. Hoe mooi is dat?”  

Meer informatie over het werk: www.karinbos.info

Eerdere tentoonstellingen Bravis ziekenhuis: https://www.bravisziekenhuis.nl/tentoonstellingen-roosendaal 

Op de foto:
Karin Bos, Into the woods 2, olieverf op doek, 170 X 95 cm, 2021