250ste digitale meekijkconsult gerealiseerd

Kennis combineren voor goede zorg

Het Bravis ziekenhuis en Huisartsencoöperatie West-Brabant (HCWB) hebben deze week het 250ste digitale meekijkconsult gerealiseerd. Met dit project kunnen huisartsen laagdrempelig een medisch specialist om advies vragen. Het behalen van de 250ste consult is uiteraard gevierd.

Pauline de Graaf, huisarts bij huisartsenpraktijk De Graaf & Oomen, is  als eerste gestart met het consulteren van een medisch specialist in het Bravis ziekenhuis via VIPLive:
“Ben je huisarts en maak je nog geen gebruik van het digitale meekijkconsult? Kijk dan eens of het iets voor je is. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het voordelen heeft voor de patiënt, de medisch specialist en de huisarts.”

Marga Eshuis, internist-nefroloog bij het Bravis ziekenhuis:
“Ben je medisch specialist in het Bravis ziekenhuis en ben je geïnteresseerd in minder ongeorganiseerde belletjes? Sluit dan als vakgroep aan bij het project digitaal meekijkconsult.”

In samenwerking met het Bravis ziekenhuis is HCWB in september vorig jaar gestart met een pilot voor het realiseren van digitale meekijkconsulten. Anders dan de naam doet vermoeden kijkt de medisch specialist niet live met u mee. Via een functionaliteit in VIPLive kunt u een medisch specialist om advies vragen. De medisch specialist adviseert u binnen 48 uur over de behandeling of het vervolgtraject.

Op de foto:
Pauline de Graaf, huisarts (links op de foto) en Marga Eshuis, internist-nefroloog vieren het 250ste digitale meekijkconsult.