Moeder & Kindcentrum

Het Moeder & Kindcentrum is een initiatief van het Bravis ziekenhuis, in samenwerking met Thebe Kraamzorg en Kraamcentrum DAT en de eerstelijns verloskundige praktijken uit de regio. Om in de toekomst aan de kwaliteitseisen op het gebied van veilige zorg te blijven voldoen, worden hier kennis en kunde gebundeld.

Een geboorte is een bijzondere gebeurtenis. U wilt het beste voor uw kind. Wij willen u en uw gezin de beste zorg bieden. Dat doen we door de zorg rondom de geboorte concentreren in een Moeder & Kindcentrum. Op het terrein van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom is 22 mei 2015 een nieuw zorgcomplex geopend, helemaal volgens de wensen en eisen van nu.


Luxe en comfort

Luxe & comfort zijn prettige bijkomstigheden. De beval-, kraam- en couveusesuites zijn fraai ingericht volgens het hotelconcept. Iedere kamer heeft bijvoorbeeld een eigen douche en/of bad en wc. Bevallen kan ook in een bevalbad. Zolang u of uw kind nog niet naar huis mag op basis van medische redenen, brengt  u uw kraamdagen door in een sfeervolle kraamsuite. Uw partner mag natuurlijk de gehele bevalling en kraamtijd aan uw zijde blijven. Tijdens de bevalling worden u en uw partner niet meer verplaatst. Alle zorg vindt plaats in dezelfde kamer. Mocht het nodig zijn, dan is er een rechtstreekse verbinding met het OK-complex van het ziekenhuis.


U blijft bij elkaar

Wij vinden de hechting tussen u en uw kind heel belangrijk, u blijft dus bij elkaar. Is voor de baby een couveuse nodig, dan komt deze in uw eigen kamer te staan. Ook de zorg rond de pasgeborene (neonatologie) is onderdeel van het nieuwe centrum.


Gezin centraal

Vader en moeder worden doe je nooit alleen. Wij bieden u dus gezinsgerichte zorg. Hierin staan de relaties die gezins- of familieleden met elkaar hebben centraal. Dat betekent dat verwachtingen, verantwoordelijkheden en wensen zo goed mogelijk op elkaar worden afgestemd.


Op tijd in het Moeder & Kindcentrum

Door de zorg op één plaats te concentreren voldoen wij nu en in de toekomst aan alle kwaliteitseisen rond zwangerschap en geboorte. De keuze voor één locatie betekent voor u mogelijk een iets langere reistijd. Hier staat tegenover dat straks 24 uur per dag goed op elkaar ingespeelde teams voor u klaar staan om u meteen te ondersteunen of in te grijpen als dat nodig is. Het is ook goed om te weten dat de aanrijtijden in ons verzorgingsgebied vallen binnen de door de overheid vastgestelde normen.


Over de bouw

De bouw van het Moeder & Kindcentrum startte op 6 januari 2014. Het complex staat aan de achterkant van het Bravis ziekenhuis, locatie Bergen op Zoom, en is gebouwd bovenop de Spoedeisende hulp/Huisartsenpost. De uiterlijke vormgeving van het gebouw is qua kleur- en materiaalgebruik  afgestemd op de bestaande gebouwen. Het  Moeder & Kindcentrum op de eerste verdieping bestaat uit een structuur van gangen met veel daglicht en verschillende verblijfplekken. Er zijn diverse soorten suites, waarin op een moderne en in een niet-klinische sfeer kan worden bevallen en verblijven. Deze verdieping krijgt een rechtstreekse verbinding met het OK-complex van het Bravis ziekenhuis. Het Moeder & Kindcentrum is 26 mei 2015 in gebruik genomen.