R. Ouwendijk

Specialismen / Afdelingen

R. Ouwendijk

MDL-arts

De heer Ouwendijk is sinds 1 januari 2018 aan het Bravis ziekenhuis verbonden.

Specialisatie

Hij werkt twee dagen per week in het Bravis ziekenhuis. Samen met de maatschap Interne Geneeskunde en MDL, de MDL-groep (4 artsen) het Stafbestuur en de directie is hij bezig de MDL zorg in het Bravis ziekenhuis verder te verbeteren en uit te breiden. Naast deze coachwerkzaamheden is hij nog een half dagdeel actief als scopist op het endoscopiecentrum. Hij wil dit ook het liefst blijven doen om contact met de werkvloer te behouden.

Opleiding

De heer Ouwendijk volgde zijn studie Geneeskunde aan de Rijksuniveriteit in Leiden en ronde deze in 1979 af. Zijn specialisatie Inwendige geneeskunde volgde hij van 1979 t/m 1984 in het AZR Dijkzigt te Rotterdam. Hij was vervolgens werkzaam als MDL-arts ziekenhuis, opleider interne geneeskunde en opleider MDL-arts.

Sinds 2012 staat hij geregistreerd als MDL-arts.

De patiënt langdurig volgen

"Het vak MDL is zo veelzijdig  dat je naast het behandelen van de (poli)klinische patiënten ook actief diagnostische en behandelonderzoeken zoals een gastroscopie, colonoscopie en ERCP kan uitvoeren. 
Verder hebben de patiënten met MDL-ziekten vaak een chronisch beloop zodat ik de patiënten langdurig kan vervolgen.

Met zeer veel plezier werk ik in het Bravis ziekenhuis. Zowel de organisatie, verpleegkundigen, ondersteunend personeel en de artsen proberen goede gezamenlijk patiëntenzorg te leveren. En men is altijd op zoek naar verbetering van deze zorg." 

 

Publicaties, lidmaatschappen, nevenfuncties

Voor publicaties zie Pubmed

  • Lid van NVMDL
  • Lid van de NVH
  • Lid American society of Gatroenterology
  • Lid European society of Gatroenterology
  • Lid van ECCO
  • Voorzitter van landelijke werkgroep TransIT

Begeleidt een promotietraject over centrale databases in Ikazia ziekenhuis en Erasmus MC.