Mw. M. Waterman

Specialismen / Afdelingen

Mw. M. Waterman

Orthopedagoog / gezondheidszorgpsycholoog kind en jeugd

Mevrouw Waterman is sinds 2008 aan het Bravis ziekenhuis verbonden.

BIG nummer 19915452625

Specialisatie

Haar specialisatie is kinderen, jongeren en jong volwassenen bij wie sprake is van ontwikkelingsproblematiek, somatische klachten, en/of sociaal emotionele problematiek.

Opleiding

Mevrouw Waterman volgde onderstaande opleidingen:

  • HBO-opleiding pedagogiek, Amsterdam
  • Studie pedagogische wetenschappen, Amsterdam
  • Postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog, Utrecht

Goed in je vel

“Van jongs af aan ben ik altijd betrokken geweest bij het verenigingsleven en jongerenwerk. Naast mijn opleiding heb ik vele jaren gewerkt in de kinderopvang en kinder- en jeugdpsychiatrie. Mijn vakanties besteedde ik destijds als reisleider voor actieve jongerenreizen op vele plekken in Zuid-Europa. Werken met kinderen en jeugdigen verveelt mij nooit.

Binnen de afdeling medische psychologie werk ik met kinderen, jongeren en/of hun ouders wanneer sprake is van lichamelijke klachten of ziekte waardoor een bepaald aspect van de ontwikkeling bedreigd wordt. We bekijken eerst wat er aan de hand is. Middels therapie kan het mogelijk zijn dat de lichamelijke klachten verdwijnen of dat we een goede manier vinden om met de beperkingen èn met tevredenheid te kunnen meedoen. Goed in je vel zitten, zowel fysiek als mentaal is een belangrijk speerpunt van behandeling.”

Lidmaatschappen

  • Lid van Nederlandse Vereniging voor Orthopedagogen (NVO)