Mw. M. Koopman

Specialismen / Afdelingen

Mw. M. Koopman

Kinderarts

Mevrouw Koopman is sinds 2015 verbonden aan het Bravis ziekenhuis. Als algemeen kinderarts beoefent zij de hele breedte van het vak. Haar aandachtsgebied is kinderlongziekten.

BIG nummer 59064668601

Opleiding

Mevrouw Koopman heeft geneeskunde gestudeerd in Maastricht, waarbij ze onder andere stages liep in Spanje, Engeland, Canada en Ecuador. Ze is in het UMC Utrecht gepromoveerd op longfunctie-onderzoek bij kinderen en het effect van (mee)roken op deze longfunctie. Daarna heeft ze de opleiding tot kinderarts gedaan in het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht (UMCU). Het laatste jaar van haar opleiding heeft ze zich verder verdiept in kinderlongziekten (voornamelijk astma en recidiverende luchtweginfecties) en kinderallergologie. Naast kinderarts is ze ook opgeleid als epidemioloog.

Kinderen zijn de meest oprechte mensen

"Ik ben kinderarts geworden, omdat ik het belangrijk vind dat kinderen, ondanks hun ziekte, zo min mogelijk worden beperkt in hun emotionele en lichamelijke ontwikkeling. Daarnaast spreekt de diversiteit van het vakgebied me aan. En kinderen vind ik gewoon de leukste en meest oprechte mensen die er zijn!"

Publicaties en lidmaatschappen

  • Publicaties, lidmaatschappen, nevenfuncties
  • Publicaties: zie Pubmed (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/)
  • Lidmaatschappen: Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK)
  • Nevenfuncties: Ambassadeur Rookvrije Generatie