Mw. A. Hagenaars

Specialismen / Afdelingen

Mw. A. Hagenaars

GZ psycholoog op PAAZ

Mevrouw Hagenaars is sinds 2020 aan het Bravis ziekenhuis verbonden.

Specialisatie

Zij is gezondheidszorgpsycholoog en in eerste instantie gespecialiseerd in kind en jeugd. Naar mate de tijd vorderde, richtte zij haar specialisaties op mensen met een ontwikkelingsachterstand en psychotrauma therapie.

Opleiding

  • Avans Hogeschool in Breda
  • Radboud universiteit in Nijmegen
  • RINO aan de Erasmus universiteit in Rotterdam.

Tevens heeft zij diverse opleidingen en supervisie gevolgd voor de registratie als practitioner EMDR en  psychotraumatherapeut. De ARQ Academy (Nationaal Psychotrauma Centrum te Diemen) is hierin de afgelopen jaren een belangrijk trainingsinstituut voor haar geweest.

Zij heeft lange tijd werkervaring opgedaan bij een vrijgevestigde praktijk in Breda die inmiddels is uitgegroeid tot zorginstelling Mentaal Beter. Hierna heeft zij een aantal jaar gewerkt bij SDW, een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking.

Mensen zijn ontzettend veerkrachtig

"‘In het werkveld raakte ik steeds meer geïnteresseerd in psychotrauma therapie. De verschillende type trauma’s intrigeren mij en de behandeling die kan worden geboden blijkt in de praktijk zeer effectief. Mensen zijn ontzettend veerkrachtig. Het geeft energie om dit herstel bij de mens te zien’.  

Door persoonlijke ervaringen met het Bravis heb ik vertrouwen in de deskundigheid van het ziekenhuis. Ik ervaar de mensen op de afdeling als professioneel, hardwerkend en betrokken. Er is ruimte voor feedback om kwalitatieve zorg te kunnen waarborgen." 

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen (NVGzP)
  • Vereniging EMDR Nederland (VEN)
  • Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP)