Mw. L.M.J. van der Spek-Keijser

Specialismen / Afdelingen

Mw. L.M.J. van der Spek-Keijser

Dermatoloog

Mevrouw Van der Spek is sinds januari 1999 verbonden aan het Bravis ziekenhuis. Als dermatoloog heeft zij zich toegelegd op de hele breedte van de dermatologie en venereologie (geslachtsziekten). Haar speciale interesses zijn ook patiënten met onrustige moedervlekken, afwijkingen in het vulvagebied, kinderdermatologie, cosmetiek (o.a. overmatig okselzweten, fillers en Botox) en research (deelname van patiënten aan klinische trials).

 

BIG nummer 99022015301

Opleiding

In Leiden heeft zij haar studie geneeskunde afgerond, evenals de opleiding tot dermato-venereoloog. In verband met uitloten voor de studie en wachttijd tot het starten van de opleiding heeft ze twee jaar de verpleegkundige opleiding in Eindhoven gedaan en later een jaar als arts chirurgie (niet in opleiding) en arts dermatologie in het voormalig Leijenburg Ziekenhuis te ’s-Gravenhage gewerkt.

Veelzijdig vak

"De veelzijdigheid van het dermatologische vak spreekt mij erg aan. Een vak met wel 3000 diagnosen die vaak op elkaar kunnen lijken, maar waarvoor een goed luisterend oor naar de patiënt, een uitgebreide huidbeoordeling en overleg met o.a. patholoog anatoom, gynaecoloog, chirurg, internist en reumatoloog onmisbaar kan zijn. Naast kortdurende snelle behandelingen is er steeds meer sprake van langdurig patiëntencontact bij de ouder wordende patiënt. Ook de handvaardigheid komt steeds meer aan bod: opereren, cosmetische injectable behandelingen, laserbehandelingen, wegspuiten van spatadertjes etc. Het Bravis ziekenhuis is na de fusie in 2015 een goed geolied zorgbedrijf met meer mogelijkheden tot subspecialisaties, waardoor ook complexere zorg goed en dichter bij huis mogelijk is. De fusie heeft ervoor gezorgd dat alle zorgprocessen onder de loep zijn genomen en volgens de huidige modernste inzichten zijn aangepast".

Publicaties en lidmaatschappen

Lidmaatschap:

  • Federatie Medisch Specialisten
  • Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV)
  • European  Academy of Dermatology and Venereology

Nevenfuncties:

  • Financieel Manager dermaTeam Research
  • Werkgroep Kennisagenda NVDV