Mw. A. van Horenbeeck

Specialismen / Afdelingen

Mw. A. van Horenbeeck

Gynaecoloog

Mevrouw Van Horenbeeck is sinds 2003 aan het Bravis ziekenhuis verbonden.

BIG nummer 29059120701

Specialisatie

Haar specialisatie is gynaecologie. Naast haar werk als all-round gynaecoloog heeft zij als aandachtsgebieden:

  • seksualiteit/psychosomatiek
  • menopauze
  • vulvapathologie

Opleiding

Mevrouw Van Horenbeeck volgde zowel haar studie geneeskunde als de opleiding tot gynaecoloog in het UZ in Gent (België). Voor haar co-schappen volgde zij stages in Tel Aviv (Israël), Rouen (Frankrijk) en Siëna (Italie). Tijdens haar specialisatie proefde zij van de sfeer in de ziekenhuizen in Tilburg en Rotterdam. Door de directe en menselijke aanpak van personeel en patiënten die ze daar mocht ervaren, wist ze zeker dat ze in Nederland wilde werken.

Mw. A. van Horenbeeck

"Gynaecologie, of vrouwenziekten, start al van bij de geboorte en gaat door tot aan het latere leven van de vrouw. Dit vak omvat dus zowel natuurlijke gebeurtenissen zoals bevallen, als problemen die zich tijdens de vrouwelijke levensloop kunnen voordoen; bijvoorbeeld cyclusstoornissen, buikpijn, seksuele problemen, menopauzeklachten. Het brede aspect van het vak Gynaecologie trekt mij aan, waarbij je vrouwen kan helpen gedurende de ganse levensloop. Goede gesprekken met veel empathie zijn erg belangrijk, maar daarnaast is het ook mogelijk om in teamverband te opereren en bevallingen te doen. Dit geeft een leuke afwisseling.
Ik ben trots dat ik in zo’n kwalitatief hoogstaand en tegelijk erg menselijk ziekenhuis mag werken. Tevens kan ik door de ligging genieten van het beste wat zowel Nederland als België te bieden heeft."

Publicaies en lidmaatschappen

Publicaties beschreven in Pubmed, verder recente artikels in Belgische tijdschriften over 'seksualiteit en menopauze', 'anticonceptiepil'
Lidmaatschap KNMG, NVOG, VVOG, NVvVP (vulvapoli), WPOG (psychosomatiek)
Secretaris vakgroep gynaecologie, lid kunstcommissie, lid intervisiewerkgroep seksuologie