E. Tesselaar

Specialismen / Afdelingen

E. Tesselaar

Klinisch Fysicus

De heer Tesselaar is sinds 1 augustus werkzaam in het Bravis ziekenhuis als klinisch fysicus, standplaats ZorgSaam Terneuzen. Zijn specialisatie is algemene klinische fysica. Dit wil zeggen dat hij ziekenhuisbreed inzetbaar is, gericht op veilige en doelmatige inzet van medische apparatuur, inclusief stralingsveiligheid.

Opleiding

Na zijn studie natuurkunde heeft de heer Tesselaar promotieonderzoek gedaan aan de universiteit van Linköping, Zweden. Hij heeft dit onderzoek na verloop van tijd kunnen combineren met de opleiding tot klinisch fysicus in het TweeSteden Ziekenhuis, Tilburg. Voordat hij in dienst kwam in het Bravis ziekenhuis heeft hij 10 jaar in Zweden gewerkt als klinisch fysicus en onderzoeker.

Het vak geeft mij veel voldoening

“Tijdens mijn studie natuurkunde raakte ik steeds meer gefascineerd door de raakvlakken tussen fysica, techniek en geneeskunde. Tijdens mijn promotieonderzoek heb ik veel samengewerkt met andere (medische) specialismen bij het ontwikkelen van nieuwe diagnostische technieken. Ik merkte dat ik door mijn kennis van de fysica iets kon bijdragen aan betere diagnostiek, wat mij veel voldoening gaf. Daarom ben ik de opleiding tot klinisch fysicus gaan doen. De vakgroep klinische fysica binnen Bravis heeft veel expertise op het gebied van medische technologie en loopt voorop als het gaat om technische innovaties. Ik hoop dat ik, ondanks dat mijn standplaats Terneuzen is, ook binnen Bravis de nodige bijdragen kan leveren en ervaringen kan opdoen.”

Publicaties en lidmaatschappen