dr. J. Buijs

Specialismen / Afdelingen

dr. J. Buijs

MDL-arts

Mevrouw Buijs is sinds 2021 verbonden aan het Bravis ziekenhuis. Zij is Maag-, Darm- en Leverarts. Haar aandachtsgebieden zijn neurogastroenterologie en motiliteit.

BIG-nummer 1902 0413 801

Opleiding

Mevrouw Buijs heeft haar opleiding Geneeskunde gevolgd in Rotterdam. Nadien deed zij promotieonderzoek naar autoimmuun pancreatitis (alvleesklierontsteking). Vanaf 2014 is zij gestart met de specialisatie tot MDL-arts in het Erasmus MC te Rotterdam.

MDL is een uitdagend en afwisselend vak

"Ik heb gekozen voor het specialisme Maag-, Darm- en Leverziekten, omdat dit voor mij een prachtige combinatie vormt van een praktisch en beschouwend vak.
Met een team aan de ene kant een diagnose stellen middels een endoscopie en aan de andere kant samen alle zorg kunnen bieden om dit zo prettig mogelijk te laten verlopen voor een patiënt, zie ik iedere dag weer als een belangrijke uitdaging.
Daarnaast biedt de MDL veel verschillende ziektebeelden, die op dagelijkse basis langskomen en maakt dit het een uitdagend en afwisselend vak.

Binnen het Bravis ziekenhuis is er een prettige werksfeer, een goede onderlinge samenwerking en zijn de lijnen kort. Dit maakt dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga."