Laatste nieuws

 • Maatschappelijke verantwoording 2017.jpg

  Bravis ziekenhuis in dialoog met samenleving

  Voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseerde het Bravis ziekenhuis zijn ‘dag van de maatschappelijke verantwoording’. De Raad van Toezicht, de Raad van Bestuur en de Vereniging Medische Staf gingen live in gesprek met belanghebbenden bij het ziekenhuis over het gevoerde beleid van het afgelopen jaar en over zijn plannen voor de toekomst.

 • e-consult.jpg

  Eén aanmeldportaal voor spoedzorg kwetsbare ouderen

  Om te voorkomen dat kwetsbare ouderen op een ‘verkeerd bed’ terecht komen, lanceren de samenwerkende zorginstanties in West-Brabant een regionaal aanmeldportaal: één telefoonnummer voor de hele regio waarop huisartsen de tijdelijke opvang van hun patiënt kunnen regelen. Maandag 16 oktober gaat het centrale nummer in de lucht.

 • Bravis is Seniorvriendelijk ziekenhuis_Bianka Mennema lid RvB.jpg

  Bravis ziekenhuis is seniorvriendelijk

  Het Bravis ziekenhuis is volgens KBO-PCOB een seniorvriendelijk ziekenhuis. Het ziekenhuis kreeg van de seniorenorganisatie voor beide locaties een keurmerk.

 • Maatschappelijke verantwoording 2017.jpg

  In dialoog met samenleving

  Voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseerde het Bravis ziekenhuis Roosendaal / Bergen op Zoom zijn ‘dag van de maatschappelijke verantwoording’.

 • Reumadag 1 Jos Hoes.jpg

  Reumadag: informatief, overzichtelijk en gastvrij

  Zaterdag 7 oktober stond de centrale hal op locatie Bergen op Zoom in het teken van reuma. Het was een geslaagde dag. De bezoekers gaven mooie complimenten en hoge rapportcijfers voor de informatiemarkt. Ook de deelnemers kijken tevreden terug. 

 • M. Ezzahti, internist.jpg

  Informatieavond ‘Meer dan diabetes’

  Het Bravis ziekenhuis en Zorggroep West-Brabant begeleiden op een actieve wijze mensen met diabetes. Regelmatig vinden informatieve bijeenkomsten plaats over nieuwe ontwikkelingen en inzichten. Het thema van de bijeenkomst op woensdag 15 november is ‘Meer dan diabetes’. Internist Mustafa Ezzahti vertelt hier meer over. 

 • Tovertafel 1.jpg

  Tovertafel voor Kind & Jeugd

  Pedagogisch medewerkster Tanja van Doorne bekeek een documentaire over een 'Tovertafel' en zag direct mogelijkheden voor de kinderen waarmee zij werkt. Ze vroeg het Brave InnovatieTeam van het ziekenhuis hoe ze dit kon aanpakken.

 • Vaatkeurmerk Digitaal 2017 RGB.png

  Vaatkeurmerk 2017 voor Bravis ziekenhuis

  Het Bravis ziekenhuis kreeg van de Hart&Vaatgroep het Vaatkeurmerk 2017. Het ziekenhuis voldoet aan de kwaliteitscriteria van de patiëntenorganisatie. Het keurmerk helpt vaatpatiënten, hun verwijzers en zorgverzekeraars een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden.

 • Ivo Henkens.jpg

  Column | september 2017 | medisch specialist

  Iedere maand vertelt een medisch specialist van het Bravis ziekenhuis over wat hem of haar beweegt. In deze aflevering legt cardioloog Ivo Henkens uit hoe een ICD 24 uur per dag waakt over een patiënt. Dit apparaatje grijpt in bij gevaarlijke hartritmestoornissen. 

 • Ondertekening overeenkomst Taal voor het Leven door Amphia en Bravis ziekenhuis 4-9-2017.jpg

  In actie tegen laaggeletterdheid

  Amphia en Bravis ziekenhuis zijn sinds maandag 4 september partners van ‘Taal voor het Leven’ van Stichting Lezen & Schrijven. Hierin werken lokale en landelijke organisaties samen om meer laaggeletterden te bereiken en bij te scholen.

 • Bravis ziekenhuis beide hoofdlocaties op 1 foto.jpg

  Bravis ziekenhuis landelijk in beeld in SBS6 Trauma Centrum

  Medewerkers van het Bravis ziekenhuis zijn deze zomer zes weken gevolgd voor afleveringen van het televisieprogramma Trauma Centrum van SBS6. De nieuwe serie wordt vanaf 8 september iedere werkdag om 20.00 uur uitgezonden.

 • Eurosafe imaging stars aangepast.jpg

  Europees keurmerk voor Medische Beeldvorming

  Medische Beeldvorming heeft het ESR (European Society of Radiology) Certificaat behaald, een Europees keurmerk voor kwalitatief goede en veilige beeldvorming en stralingsbescherming. De afdeling Radiologie behaalde vier sterren (op een schaal van vijf). Een prachtig resultaat.

 • Eric Halet.jpg

  Column | augustus 2017 | medisch specialist

  Iedere maand vertelt een medisch specialist van het Bravis ziekenhuis over wat hem of haar beweegt.
  In deze aflevering benadrukt Eric Halet, Maag-Darm-Leverarts, hoe belangrijk het is deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek naar darmkanker. 

 • Balie_eerste etage.jpg

  Eén balie voor drie afdelingen

  Op de eerste verdieping van het Bravis ziekenhuis locatie Roosendaal is de eerste centrale balie in gebruik genomen. Patiënten van de Nucleaire Geneeskunde, het Scopiecentrum en de Dagopname 1B worden via deze balie doorverwezen naar de juiste afdeling met bijbehorende wachtruimte. De patiënten van de Dagopname 1B+ melden zich aan de balie van route 83. 

 • Ondertekening.jpg

  Behandeling bij acuut herseninfarct sneller beschikbaar

  Amphia en het Bravis ziekenhuis ondertekenden donderdag 20 juli 2017 een intentieovereenkomst. De inzet is een gezamenlijk centrum voor de behandeling van patiënten met een acuut herseninfarct.

 • Start aanmeldzuil 13 juli 2017.jpg

  Aanmeldzuil in Oncologie Centrum

  Na het Moeder & Kindcentrum in Bergen op Zoom beschikt sinds kort ook het Oncologie Centrum in Roosendaal over een aanmeldzuil. Patiënten van beide centra hoeven hun komst niet meer bij de balie te melden.

 • Gouden man-2.JPG

  Kunst kijken in het ziekenhuis

  Kunst draagt bij aan een prettige omgeving voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Het zorgt voor afleiding, levert stof tot praten of leidt tot een overpeinzing over de betekenis. Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen. 

 • Roze lintje 3.png

  Opnieuw roze lintje voor goede borstkankerzorg

  Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft opnieuw het roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg toegekend aan het Bravis ziekenhuis. Het roze lintje wordt al jaren verstrekt als erkenning en compliment voor de uitstekende zorg die het ziekenhuis biedt aan borstkankerpatiënten.

 • Sarah Konijn.jpg

  Column | juli 2017 | medisch specialist

  Iedere maand vertelt een medisch specialist van het Bravis ziekenhuis over wat hem of haar beweegt. In deze aflevering legt dermatoloog Sarah Konijn uit hoe je je huid het beste kunt beschermen tegen de zon.

 • micro lab website.jpg

  Drie laboratoria bundelen krachten onder noemer Microvida

  Vanaf 1 juli 2017 bundelen de laboratoria voor Microbiologie van het Bravis ziekenhuis, het Amphia ziekenhuis en ZorgSaam, hun krachten. De laboratoria gaan samen verder onder de noemer Microvida.  

 • mijnbravis.png

  Sneller uitslagen en brieven terugzien in MijnBravis

  MijnBravis, het digitale dossier voor patiënten van het Bravis ziekenhuis, wordt uitgebreid. Uitslagen van onderzoeken en brieven van hun specialist aan de huisarts zijn vanaf 1 juli sneller in te zien.

 • HiX 6.1.jpg

  Unieke ICT-operatie in Bravis ziekenhuis

  Op donderdag 15 juni is in het Bravis ziekenhuis een belangrijke upgrade van het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) ingevoerd. Hiermee verbreedt het ziekenhuis de basis voor de digitale communicatie met de patiënten en tussen de zorgverleners onderling.

 • Revalidatiewebsite.PNG

  Nieuwe website Revalidatie is online!

  De afdeling Revalidatie van het Bravis ziekenhuis heeft een nieuwe website. Patiënten kunnen er terecht voor informatie over de behandeltrajecten die de revalidatieafdeling biedt. De website is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Het team is supertrots op het eindresultaat.

 • Jaardocument 2016.jpg

  Bravis toont dat fusie tot positieve financiële resultaten leidt

  Het Bravis ziekenhuis heeft de jaarrekening voor 2016 gedeponeerd. Twee jaar na de fusie tussen de ziekenhuizen in Bergen op Zoom en Roosendaal zijn de financiële resultaten sterk verbeterd. De positieve, financiële ontwikkeling geeft het bestuur de ruimte om diverse investeringen te doen.

 • Revalidatieteam.jpg

  Column | juni 2017 | medisch specialist

  Iedere maand vertelt een medisch specialist van het Bravis ziekenhuis over wat hem of haar beweegt. In deze aflevering vertelt revalidatiearts Martijn Pas hoe samen met de patiënt wordt bekeken wat hij of zij nodig heeft­, wat zijn of haar doelen zijn en hoe het team kan helpen die te bereiken.

 • Logo PAAZ kwaliteitsstandaard def.jpg

  Kwaliteitsstatuut Bravis PAAZ

  Het Bravis heeft een kwaliteitsstatuut voor de Psychiatrische Afdeling van het Algemeen Ziekenhuis, kortweg PAAZ, opgesteld. Dit kwaliteitsstatuut is tot stand gekomen na afstemming met de Cliëntenraad en goedgekeurd door het Zorginstituut Nederland.

 • Golfdag groepsfoto aangepast.jpg

  Mooie opbrengst Bravis Golftoernooi 2017

  Onder een strakblauwe lucht vond op dinsdag 16 mei de 15e editie van het Bravis Golftoernooi 2017 plaats. Het was in alle opzichten een zeer geslaagde dag. Een record aantal deelnemers heeft een bedrag van € 36.000,= opgebracht voor de Stichting Vrienden van Bravis.

 • Warm welkom Neurologie 1.jpg

  Warm welkom op afdeling Acute Neurologie

  Vorig jaar maakten de Vrienden van Bravis voor de klinische afdeling Acute Neurologie het project ‘Warm Welkom’ mogelijk. De afdeling is sinds eind oktober 2016 volledig gehuisvest op de locatie Bergen op Zoom. Op uitnodiging kreeg de Vriendenstichting een rondleiding.

 • Elles in 't Anker.jpg

  Column | mei 2017 | medisch specialist

  Iedere maand vertelt een medisch specialist van het Bravis ziekenhuis over wat hem of haar beweegt. In deze aflevering vertelt gynaecoloog Elles in 't Anker over wat 'samen' betekent voor en in het Moeder & Kindcentrum.

 • Poortgebouw Rsd.jpg

  Bereikbaarheid Poortgebouw locatie Roosendaal

  Op dinsdag 2 mei start de verbouwing van de poliklinieken Chirurgie, KNO en Orthopedie en de gipskamer in het Bravis ziekenhuis locatie Roosendaal. Dat heeft tijdelijk consequenties voor de bereikbaarheid van het Poortgebouw. In het gebouw zijn onder andere de Poliklinische Apotheek, Spoedeisende Hulp en de Huisartsenpost gevestigd. 

 • Wanrooy aangepast.jpg

  Lintje voor Bravis-vrijwilligers

  John Wanrooij uit Lepelstraat en Lia van Loon-Bakx, vrijwilligers in het Bravis ziekenhuis, zijn twee van de 2815 Nederlanders die woensdag 26 april een koninklijke onderscheiding hebben gekregen. In De Maagd in Bergen op Zoom werden zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • ketenzorg.png

  Contractafspraken voor 2017 met zorgverzekeraars

  Aan het einde van het jaar heeft iedere patiënt de mogelijkheid om een andere zorgaanbieder te kiezen. Het is dan ook voor u belangrijk om te weten met welke zorgverzekeraars uw ziekenhuis een contract heeft afgesloten.

 • Haardonatie bij opening Oncologie Centrum 1.jpg

  Opening Bravis Oncologie Centrum Bravis en ZRTI in Roosendaal

  Met een opmerkelijke openingsactie is op donderdag 20 oktober in Roosendaal het nieuwe Bravis Oncologie Centrum geopend. Het centrum ligt pal naast de Roosendaalse vestiging van het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI), dat gelijktijdig de officiële opening vierde.

 • IC CCU Teampost achterin.jpg

  Nieuwe IC/CCU BoZ klaar voor de toekomst

  Op woensdag 7 september hebben de Intensive Care en Hartbewaking Bergen op Zoom hun intrek genomen op de eerste verdieping. Om de concentratie van deze afdelingen te kunnen realiseren zijn de ruimtes de afgelopen maanden grondig verbouwd en gemoderniseerd.

  "Het resultaat is prachtig geworden. We zijn klaar voor de toekomst," vertelt zorgmanager IC/CCU Annelies Koeken met gepaste trots.

 • Vrienden van Bravis, schenking aan de PAAZ.jpg

  Vrienden van het Bravis ziekenhuis zorgen voor extra’s op de PAAZ

  De Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (PAAZ) van het Bravis ziekenhuis vraagt niet zo heel vaak een gift aan bij de Vrienden van het Bravis ziekenhuis. De wens voor een recumbentfiets voor de ontspanningsruimte werd dan ook met plezier door de Vrienden vervuld. Het geld hiervoor lag namelijk al geruime tijd klaar voor gebruik.

 • Studio iBiZZ schenkt wandspeelgoed 1.jpg

  Moeder & Kindcentrum blij met nieuw kinderspeelgoed

  Deze week is in het Moeder & Kindcentrum nieuw wandspeelgoed feestelijk in gebruik genomen. Het materiaal is geschonken door Studio iBiZZ. Onder het toeziend oog van de speelgoedexperts Krijn (4) en Gijs (11) onthulden Raymond Smulders en Jeroen Zijffers van Studio IBiZZ het speelgoed.

 • Vrienden van Bravis gift aan GAAZ.jpg

  Vrienden van Bravis schenken spelmaterialen, iPad en laptop aan GAAZ

  De Vrienden van het Bravis ziekenhuis vulden een wens in van de Geriatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (GAAZ). De activiteitentherapeuten Hedwig Mulders en Trudy Rooze vroegen nieuwe materialen aan. Deze worden onder meer ingezet bij de activiteitentherapie van de op de GAAZ opgenomen patiënten.

 • Golftoernooi Oncologie Centrum 1.png

  Mooi bedrag voor het Oncologie Centrum

  Dinsdag 31 mei vond het jaarlijkse Sponsor Golftoernooi voor externe relaties van het Bravis ziekenhuis plaats. De deelnemers brachten maar liefst een bedrag van € 32.000,- bij elkaar. De opbrengst komt ten goede aan het nieuwe Oncologie Centrum in Roosendaal.

 • Banner - Bent u al gevraagd.png

  Actueel medicatieoverzicht via LSP

  Het Bravis ziekenhuis verleent u graag de juiste zorg. Het is daarvoor belangrijk dat uw zorgverlener op de hoogte is van uw actuele medicijngebruik. Het ziekenhuis maakt, met uw toestemming, gebruik van het Landelijk Schakelpunt (LSP).

Nieuwsarchief

Agenda

 • Informatieavond over sarcoïdose

  Locatie Roosendaal

 • Lotgenotencontact prostaatkanker- patiënten

  Conferentiekamer 3, locatie Roosendaal

 • Symposium Cliëntenraad

  Dit symposium is alleen toegankelijk voor genodigden.

 • Informatieavond 'Meer dan diabetes'

  Aula, locatie Bergen op Zoom