
terug naar startpagina psychiatrie
De zorgeenheid Psychiatrie biedt naast een klinische behandeling ook enkele indicatiegroepen.
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
terug naar startpagina psychiatrie
De zorgeenheid Psychiatrie biedt naast een klinische behandeling ook enkele indicatiegroepen.
"Het zijn niet de dingen zelf die de mensen in verwarring brengen, maar hun meningen over die dingen." - Epictetus, 60 jaar na Christus.
De CGT gaat ervan uit dat het niet de situaties zijn die stressgevoelens en niet-effectief gedrag veroorzaken, maar de gedachten over die situaties. Gedachten, zinnen of beelden in ons hoofd, roepen gevoelens op die op hun beurt weer gedrag oproepen. Lees meer in de folder CGT.
De groepsbehandeling Cognitieve Gedragstraining bij langdurige slapeloosheid (CGT-insomnia) is voor mensen bij wie slecht slapen op de voorgrond staat en beperkingen geeft in het functioneren overdag. Lees meer in de folder CGT-insomnia.
Vrouwenhulpverlening is hulpverlening waarbij de aard van de problemen van vrouwen en de oorzaak hiervan in verband worden gebracht met de eigen socialisatie en de positie in de maatschappij. Centraal hierbij staat dat veel vrouwen een voortdurend conflict ervaren tussen de normen die de maatschappij aan hen stelt (normen die ze zich inmiddels eigen hebben gemaakt) en de behoeften, de verlangens en de eigen identiteit. Lees meer in de folder Vrouwengroep.
"Als een probleem oplosbaar is, moet je er niet over piekeren. Als een probleem onoplosbaar is, heeft piekeren geen zin.” – Tibetaans gezegde.
Mindfulness richt zich op acceptatie in plaats van weg te lopen of dingen anders te willen. Door middel van meditatie- en yogaoefeningen wordt geoefend in bewustwording van aanwezige gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. Lees meer in de folder Mindfullness.
De structuurgroep is bedoeld voor patiënten die hun behandeling op de PAAZ afgerond hebben en daarna de draad van het bestaan thuis weer oppakken. Lees meer in de folder Structuurgroep.
Via onderstaande afbeeldingen kunt u ontspanningsoefeningen doen. Het eerste plaatje geeft uitleg over de ontspanningsoefeningen. Als u het tweede plaatje aanklikt, hoort u de ontspanningsoefeningen zelf.
Bron: Edmund Jacobson