
Ziekenhuizen zijn ieder jaar verplicht hun sterftecijfers te publiceren; de zogenaamde Hospital Standardized Mortality Ratio (HSMR).
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
Ziekenhuizen zijn ieder jaar verplicht hun sterftecijfers te publiceren; de zogenaamde Hospital Standardized Mortality Ratio (HSMR).
Hoeveel mensen jaarlijks in een ziekenhuis overlijden is snel uitgerekend. Dit cijfer geeft echter niet aan of het aantal sterfgevallen in het ziekenhuis afwijkt ten opzichte van andere ziekenhuizen. De exacte cijfers vergelijken is moeilijk. Het ene ziekenhuis heeft bijvoorbeeld meer patiënten met een levensbedreigende ziekte dan het andere, is groter of kleiner of de complexiteit van een ziekte verschilt.
HSMR
Hospital Standarised Mortality Rate (HSMR is een indicator om de sterftecijfers tussen de ziekenhuizen te kunnen vergelijken. Het landelijk gemiddelde - en dus de norm - wordt bij de HSMR gesteld op 100. De HSMR van een ziekenhuis kan daar boven, precies op, of onder liggen.
Werkelijk en verwacht
Voor de berekening van de HSMR wordt gekeken naar de verhouding tussen het werkelijke en het 'verwachte' aantal sterfgevallen. Voor het berekenen van het verwachte aantal sterfgevallen wordt gekeken naar het profiel van de patiënt. Zijn aandoening, leeftijd en conditie spelen immers een rol in de kans op overleving.
Beleid
Binnen het Bravis ziekenhuis worden de uitkomsten besproken met de specialisten. Een commissie onderzoekt waar binnen het ziekenhuis verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Het Bravis ziekenhuis voert daarnaast ook een laagdrempelig beleid ten aanzien van patiënten in de palliatieve fase. Terminale patiënten krijgen de gelegenheid in het ziekenhuis te blijven om in die veilige omgeving te kunnen sterven.
Cijfers
De HSMR van Bravis ziekenhuis over verslagjaar 2021 is 112 (95% betrouwbaarheidsinterval is 102-122).
Bekijk de lijst op basis waarvan het sterftecijfer wordt berekend.
Meer informatie over de HSMR vindt u op de website van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).