Eerste afspraak op de polikliniek

terug naar startpagina

Wat neemt u mee naar het Bravis ziekenhuis?

 • Uw pasje of kaart van uw ziektekostenverzekering
 • Een geldig legimitatiebewijs, ook voor kinderen jonger dan 14 jaar
 • Neem bij elke afspraak in het ziekenhuis uw actuele medicatielijst mee
  Het is belangrijk dat uw zorgverlener op de hoogte is van uw actuele medicijngebruik. Het ziekenhuis maakt, met uw toestemming, gebruik van het Landelijk Schakelpunt (LSP). Klik op de button voor meer informatie.

  LSP

 

Aanmelden bij de aanmeldzuil

Bij binnenkomst in het ziekenhuis kunt u zich bij de aanmeldzuil aanmelden voor uw afspraak. U hoeft zich daarna niet meer aan te melden bij de balie en u kunt meteen plaatsnemen in de wachtkamer. Heeft u meerdere afspraken op een dag? Dan meldt u zich bij binnenkomst aan voor de eerste afspraak. 

Heeft u een QR-code gekregen, omdat u zich online heeft aangemeld? Dan scant u de QR-code voor elke afspraak bij de aanmeldzuil. 
 

Extra informatie over de aanmeldzuil

 

Wanneer moet u zich melden bij de receptie van de polikliniek?

U meldt zich bij de receptie als u voor het eerst in het Bravis ziekenhuis of een van de poliklinieken komt, of wanneer:

 • uw basisgegevens zijn veranderd
 • u van zorgverzekeraar bent veranderd
 • u van huisarts bent veranderd
 • u van apotheek bent veranderd

Ook voor de registratie van uw BSN nummer meldt u zich bij de receptie.

Via MijnBravis is het mogelijk om uw basisgegevens in te zien en aan te passen.

Co-assistenten

Op de polikliniek zijn co-assistenten aanwezig. Zij kunnen in verschillende fases van hun opleiding geneeskunde zitten. Het kan voorkomen dat zij aanwezig zijn bij de afspraak. Heeft u bezwaar tegen hun aanwezigheid of u heeft specifieke wensen t.a.v. uw behandelaar, dan kunt u dat kenbaar maken bij het secretariaat van de polikliniek.

Kosten ziekenhuiszorg

Als u naar het ziekenhuis komt voor onderzoek of behandeling, betaalt u eerst de hoogte van uw eigen risico zelf. Ook wordt niet alle zorg (volledig) vergoed. Meer informatie vindt u op de pagina kosten ziekenhuiszorg

3 goede vragen 3.jpg

Goed voorbereid op gesprek

U heeft recht op goede informatie. In gesprek met uw arts kunt u 3 goede vragen stellen.  Deze vragen nodigen uw arts uit goede informatie te geven en een open gesprek met u te voeren.

Afspraak

Naar de dokter

LSP5.png

Actueel medicijngebruik

Zorg dat al uw zorgverleners op de hoogte zijn van uw medicatie

Vind de weg

Vragenlijst

Aanmeldzuil 2020.png

Aanmeldzuil

Bij de aanmeldzuil kunt u zich melden voor uw bezoek aan de polikliniek. De aanmeldzuil geeft u direct de meest actuele informatie over uw afspraak. U hoeft zich, nadat u bent aangemeld, niet meer te melden bij de balie.

Aanmelden