
Het Bravis ziekenhuis heeft twee hoofdlocaties: in Bergen op Zoom en Roosendaal. De afdelingen Kind & Jeugd en Moeder & Kind vind je alleen in Bergen op Zoom.
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
Het Bravis ziekenhuis heeft twee hoofdlocaties: in Bergen op Zoom en Roosendaal. De afdelingen Kind & Jeugd en Moeder & Kind vind je alleen in Bergen op Zoom.
De Bravis Plaza's zijn geopend voor patiënten en bezoekers
Bezoekadres:
Boerhaaveplein 1
4624 VT Bergen op Zoom
Postadres:
Postbus 999
4700 AZ Roosendaal
De scholen zijn begonnen. Dat geldt ook voor de Bravis Innovatie School. Vrijdag 15 september kwamen de zes deelnemers bij elkaar in de aula in Bergen op Zoom voor de eerste les. Zij maakten onder andere kennis met de zes studenten van de Avans Hogeschool die hen de komende maanden ondersteunen.
Tussen de 20 en 25 procent van de volwassen Nederlandse patiënten op de intensive care (ic) wordt voor de eigen veiligheid vastgebonden (gefixeerd). Door het fixeren wordt voorkomen dat onrustige patiënten belangrijke materialen lostrekken. De impact van het vastbinden kan echter groot zijn. Daarom is arts-promovendus Rens Kooken van het Radboudumc een onderzoek gestart naar fysiek fixeren en andere mogelijkheden. Aan dit onderzoek nemen meerdere ziekenhuizen deel, waaronder het Bravis ziekenhuis
Vrouwen die een operatieve behandeling van een verzakking van de blaas of endeldarm ondergaan, kunnen voortaan terecht op onze afdeling Dagopname. Na een positief verlopen proefperiode is namelijk gebleken dat een overnachting niet langer nodig is. Voor de behandeling van een verzakking van de baarmoeder blijft dat wel het geval.