
Het Bravis ziekenhuis heeft twee hoofdlocaties: in Bergen op Zoom en Roosendaal. De afdelingen Kind & Jeugd en Moeder & Kind vind je alleen in Bergen op Zoom.
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
Het Bravis ziekenhuis heeft twee hoofdlocaties: in Bergen op Zoom en Roosendaal. De afdelingen Kind & Jeugd en Moeder & Kind vind je alleen in Bergen op Zoom.
De Bravis Plaza's zijn geopend voor patiënten en bezoekers
Bezoekadres:
Boerhaaveplein 1
4624 VT Bergen op Zoom
Postadres:
Postbus 999
4700 AZ Roosendaal
Hier vindt u alle medische specialismen en afdelingen van de locatie Bergen op Zoom
In verband met komende feestdagen gelden er aangepaste openingstijden voor de poliklinieken en prikposten van het Bravis ziekenhuis.
Het begon als een klein project op één ziekenhuisafdeling van het voormalige Lievensberg en Franciscus ziekenhuis, maar na drie maanden waren de transferverpleegkundigen al actief in het hele ziekenhuis. In 25 jaar tijd groeide het transferbureau zelfs uit tot een essentiële schakel in het (ontslag)proces. Transferverpleegkundigen Caroline Hermans, Karen Hendriks en Corine Bosters waren (vrijwel) vanaf het eerste moment betrokken: “We hebben het echt vanuit niets opgebouwd”.
Patiënten met tijdelijke of blijvende slikproblemen hebben aangepaste voeding en drank nodig. Voorheen gebruikten zorgprofessionals hun eigen term(en) om de dikte van deze voeding of drank aan te geven, maar dat kan verwarrend zijn. Vanaf 1 mei 2022 maakt het Bravis ziekenhuis gebruik van het ‘International Dysphagia Diet Standardisation Initiative (IDDSI)’ model. “Hierdoor spreken zorgverleners dezelfde taal en begrijpen we elkaar beter“, vertelt Debbie van Terheijden, teamleider revalidatie, trots.