
Het Bravis ziekenhuis heeft twee hoofdlocaties: in Bergen op Zoom en Roosendaal. De afdelingen Kind & Jeugd en Moeder & Kind vind je alleen in Bergen op Zoom.
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
Het nieuwe Bravis brengt zorg samen. Nieuwe locatie, nieuwe visie
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
Het Bravis ziekenhuis heeft twee hoofdlocaties: in Bergen op Zoom en Roosendaal. De afdelingen Kind & Jeugd en Moeder & Kind vind je alleen in Bergen op Zoom.
In verband met de nieuwe coronamaatregelen zijn alle Bravis Plaza's gesloten voor patiënten en bezoekers.
Bezoekadres:
Boerhaaveplein 1
4624 VT Bergen op Zoom
Postadres:
Postbus 999
4700 AZ Roosendaal
Hier vindt u alle medische specialismen en afdelingen van de locatie Bergen op Zoom
Een liesbreukoperatie is een van de meest voorkomende operaties in Nederland. In het Bravis ziekenhuis worden gemiddeld vijftien liesbreukoperaties per week (bijna 800 per jaar) uitgevoerd. Voordat iemand deze operatie kan ondergaan is er een goede voorbereiding nodig. Daarom moet de patiënt nu meerdere keren naar het ziekenhuis komen. Daar komt in het Bravis ziekenhuis verandering in. Vanaf 1 februari is het mogelijk om in één dag onderzoek, diagnose, opname en operatie te laten plaatsvinden. Dat scheelt de patiënt veel tijd en ongemak.
De afgelopen dagen is het aantal coronapatiënten in ons ziekenhuis gestegen. Vrijdagmorgen lagen 48 patiënten met bewezen corona in het Bravis ziekenhuis, waarvan 11 op de Intensive Care.
Meer dan 2 miljoen mensen in Nederland hebben dagelijks pijn. Deze pijn vormt bij velen van hen een belemmering in het dagelijks leven. Gelukkig is steeds meer mogelijk om deze pijn te verzachten. Een van die mogelijkheden is neurostimulatie. Daarbij worden zwakke elektrische stroompjes aan het ruggenmerg of de zenuwwortel gegeven. Hierdoor ervaart de patiënt minder pijn. In een nieuwste ontwikkeling krijgt de patiënt precies de hoeveelheid stroompjes toegediend die op dat moment nodig zijn. Als vierde ziekenhuis in Nederland zet het Bravis ziekenhuis deze ontwikkeling in, met succes.