Bravis ziekenhuis in Trauma Centrum van SBS 6

Het Bravis ziekenhuis staat in twintig afleveringen centraal in het SBS-6 televisieprogramma Trauma Centrum. Iedere werkdag krijgt u een unieke inkijk vóór en achter de schermen van het ziekenhuis.

In de zomer van 2017 volgden de camera’s zes weken lang verpleegkundigen, medisch specialisten, artsen in opleiding, laboranten en andere zorgverleners tijdens hun werk in het Bravis ziekenhuis. Op 8 september is de eerste aflevering over het Bravis ziekenhuis uitgezonden.

De afleveringen van Trauma Centrum toont hoe de medewerkers van het ziekenhuis 24 uur per dag, 7 dagen per week klaarstaan om de beste zorg te verlenen. De serie geeft ook een goed beeld van de acute zorg en het belang hiervan in de regio.

Bij het filmen stonden de privacy van alle betrokkenen voorop. Vooraf kregen patiënten, hun naasten en zorgverleners altijd de vraag of zij wilden meewerken. Iedereen die in de nieuwe tv-reeks voorbijkomt, heeft ingestemd met de opnamen en het uitzenden hiervan. 


De spoedeisende hulp van het Bravis ziekenhuis

Wist u dat?

  • De spoedeisende hulp (SEH) van het Bravis ziekenhuis 2 locaties heeft: in Roosendaal en Bergen op Zoom
  • Er iedere 24 uur 90 tot 110 patiënten op de SEH binnenkomen?
  • Dat dat ongeveer 35.000 mensen per jaar zijn?
  • Er op de SEH tijdens een reguliere dienst per locatie 3-5 verpleegkundigen, 1 SEH arts, 2-3 arts-assistenten en 1 secretaresse werken?
     

Het Bravis ziekenhuis kent één SEH-team, de medewerkers zijn op beide locaties werkzaam, onder leiding van een zorg- en een medisch manager.

Op de spoedeisende hulp werken totaal 105 mensen: 13 SEH-artsen, 45 SEH-verpleegkundigen, 5 leerling SEH-verpleegkundigen, 15 secretaresses, 15 arts assitenten, een verpleegkundig specialist en physician assistent. Daarnaast zijn er HAIO's (huisartsen in opleiding) en Co-assistenten.

Trauma Centrum SBS6 Afleveringen terugkijken