Bezoektijden

Gaat u bij iemand op bezoek in ons ziekenhuis of heeft u een afspraak? Dan bieden wij op deze pagina informatie om u hierop voor te bereiden.

Het is voor alle patiënten belangrijk dat het rustig is op de kamer. Daarom geldt er een maximum van 2 personen per patiënt op de kamer. Stem uw bezoek dus vooraf af met de patiënt en/of de naaste(n).  

  • Van 14.00-20.00 uur: De patiënt mag maximaal 2 naasten ontvangen. Wie de naasten zijn bepaalt de patiënt zelf.   

  • Van 18.00-20.00 uur: De patiënt mag 2 personen op zijn of haar kamer ontvangen.

Let op: Voor een aantal afdelingen gelden uitzonderingen. Die vindt u hieronder.

Bezoekers mogen elkaar afwisselen. Wisselen doet u buiten de afdeling om andere patiënten en de zorg niet te verstoren. Ligt de patiënt op een meerpersoonskamer? Houdt u dan ook rekening met de kamergenoten.   

De zorg voor de patiënt en het herstel staan voorop. Dit betekent dat we aan u kunnen vragen om de kamer (even) te verlaten. Bijvoorbeeld als dat vanwege medisch handelen of rust nodig is. Ook kan het zijn dat we andere afspraken met u maken over bezoek. 

Bezoekers van de verpleegafdelingen in Bergen op Zoom kunnen gebruik maken van de toiletten in de centrale hal (niet op de verpleegafdelingen).

Afdelingen waar uitzonderingen gelden 

Op een aantal afdelingen gelden andere bezoektijden.  

Heeft u gezondheidsklachten?

We willen graag verspreiding van griep en andere luchtwegvirussen in het ziekenhuis voorkomen. Wilt u op bezoek komen en heeft u koorts (lichaamstemperatuur 38 graden of hoger)? Of heeft u verkoudheidsklachten, zoals hoesten, niezen of benauwdheid? Dan vragen we uw bezoek uit te stellen tot de klachten zijn verdwenen.

Begeleiding bij uw afspraak

Heeft u een afspraak in ons ziekenhuis? Dan mag u één begeleider meenemen naar uw afspraak op de polikliniek, Spoedeisende Hulp en Eerste Harthulp.  

Plan uw bezoek

Komt u op bezoek? Stem dit dan vooraf af met de patiënt of de naaste(n). Wilt u een bezoekkalender maken om het bezoek aan uw naaste goed te plannen? Dan kunt u gebruik maken van www.komopbezoek.nl.

Een kaartje sturen

Wilt u een kaartje sturen naar een patiënt in het ziekenhuis? Maak dan gebruik van Kaartje2go en steun de Stichting Vrienden van Bravis.
Bij elke bestelling wordt  € 0,50 gedoneerd. Bij het versturen van het kaartje gebruikt u onderstaande gegevens:  

Naam patiënt
Bravis ziekenhuis
afd......., kamer ......
Postbus 999
4700 AZ Roosendaal ( ook als de patiënt in Bergen op Zoom is opgenomen)

Met uw kaartje kunnen we extra voorzieningen mogelijk maken voor patiënten en hun naaste.

Bravis Plaza Winkel RSD 2.jpg

Bravis Plaza

De Bravis Plaza's en de Bravis Plaza winkel zijn geopend zijn voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

Bravis ziekenhuis, locatie Bergen op Zoom - ingang.jpg

Routebeschrijving Bravis Bergen op Zoom

  

Bravis ziekenhuis, locatie Ziekenhuis Roosendaal ingang.jpg

Routebeschrijving Bravis Roosendaal

  

beveiligers Bravis.JPG

Beveiliging

Wij respecteren elkaar en elkaars eigendommen. Daarom zijn er in het ziekenhuis beveiligers. Ook maken wij voor ieders veiligheid gebruik van cameratoezicht. Bij strafbare feiten, zoals diefstal of vandalisme doen wij aangifte bij de politie en kunnen wij de schade verhalen op de veroorzaker.