Informatieavond over endometriose: hevige pijn bij menstruatie is niet normaal!

Op woensdag 30 januari 2019 vindt van 19.00 tot 21.30 uur in de aula van het Bravis ziekenhuis locatie Bergen op Zoom een informatieavond plaats over endometriose. De avond is georganiseerd in samenwerking met de Endometriose Stichting.

Sprekers tijdens deze bijeenkomst zijn onder meer enkele gynaecologen van het Bravis ziekenhuis. De bijeenkomst is bedoeld voor vrouwen met (vermoedelijk) endometriose, hun naasten en andere belangstellenden. U bent welkom vanaf 18.30 uur.

Programma
Tijdens de bijeenkomst geven drie gynaecologen uitleg over de aandoening: mw. dr. M. Noordam over endometriose en wat de afdeling gynaecologie van het Bravis ziekenhuis hierin kan betekenen, mw. dr. C. Boomsma over endometriose en een kinderwens en dhr. C. Kammeijer over endometriose en de behandeling. Daarna bespreekt mw. S. van Hulst de mogelijkheden van een dieet. Tevens zijn leden van de Endometriose Stichting aanwezig om te vertellen wat zij kunnen betekenen voor patiënten met endometriose. Er is ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen.

Informatie en aanmelden
Aanmelden voor deze bijeenkomst is noodzakelijk. U kunt zich aanmelden via de website van de Endometriose Stichting via www.endometriose.nl/agenda. De toegang voor donateurs van de Endometriose Stichting is gratis. Voor niet-donateurs wordt door en ten behoeve van de Endometriose Stichting een bijdrage van € 4,00 per persoon gevraagd.

Korte uitleg ziektebeeld
Veel vrouwen denken dat pijn bij de menstruatie erbij hoort. Hevige pijn is echter niet normaal. Heb je deze klachten, dan is het belangrijk dit met je huisarts of gynaecoloog te bespreken. Endometriose is een veel voorkomende ziekte, waarbij weefsel dat lijkt op baarmoederslijmvlies (dat normaal aan de binnenkant van de baarmoeder groeit) buiten de baarmoeder voorkomt. Dit veroorzaakt een chronische ontstekingsreactie die resulteert in pijn en verklevingen. Afhankelijk van hoe erg de endometriose in jouw lijf aanwezig is, kan het ook je dagelijks leven beïnvloeden: je werk, je (seksuele) relatie, je sociale leven. Daarnaast kan endometriose ook van invloed zijn op je vruchtbaarheid.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het Patiënten Service Bureau of op de website www.endometriose.nl

Aula, locatie Bergen op Zoom