Uw afspraak in het ziekenhuis

Als u door de huisarts wordt doorverwezen naar een medisch specialist het Bravis ziekenhuis, gaat u doorgaans eerst naar de polikliniek. Het is handig dat u weet waar u rekening mee moet houden als u naar het ziekenhuis komt. De belangrijkst zaken hebben we voor u op een rij gezet.
(klik op de afbeelding voor een vergroting, onder de afbeelding vindt u alleen de tekst)


Uitzonderingen bij afspraken in het Bravis ziekenhuis

Bij afspraken op het Oncologie Centrum en Kindergeneeskunde mag 1 begeleider meekomen naar de afspraak. Voor Verloskunde gelden aparte maatregelen, zie hiervoor de website van het Moeder&Kindcentrum. 

Belangrijke informatie

Door alle voorzorgsmaatregelen die we getroffen hebben, is de omgeving in het ziekenhuis veilig. Zo zijn bijvoorbeeld de wachtkamers, ingangen en uitgangen aangepast zodat voldoende afstand gehouden kan worden. Daardoor kunt u niet overal doorlopen en moet u mogelijk even wachten. Patiënten, bezoekers en medewerkers dragen in de publieke ruimtes een mondneusmasker. Met elkaar houden we ons goed aan alle regels. Zo kunnen we u veilige en verantwoorde zorg bieden.

Voordat u naar het ziekenhuis komt:

Heeft u klachten?
Heeft u verkoudheidsklachten (hoesten of benauwdheid) al dan niet met koorts? Neemt u dan een dag voor uw afspraak telefonisch contact met ons op. Wij bekijken dan samen met u of uw afspraak door kan gaan of dat we uw afspraak verzetten.

Kom alleen naar uw afspraak in het ziekenhuis
Tijdens uw afspraak kunt u iemand via de telefoon mee laten luisteren. Als u door omstandigheden niet alleen kunt komen, mag u maximaal 1 begeleider meenemen. Mocht die persoon verkouden zijn, wilt u dan iemand anders vragen u naar het ziekenhuis te begeleiden?

Als u aankomt in het ziekenhuis:

U wordt opgevangen door een medewerker. Hij of zij doorloopt samen met u de maatregelen.

  1. Draag een mondneusmasker
  2. Volg de aangewezen looproute
  3. Pas handhygiëne toe
  4. Meld u aan bij de aanmeldzuil: houd daarvoor uw identificatiebewijs gereed.

In het ziekenhuis:

Respecteer  de 1,5 meter afstand van elkaar
Houd rekening met elkaar en volg de instructies van onze medewerkers op.

Pas de algemene hygiëneregels toe

  • Was regelmatig uw handen met water en zeep. Er staan in het ziekenhuis overal dispensers met handalcohol.
  • Nies en hoest in uw elleboog
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar
  • Gebruik wegwerpzakdoekjes

Het gebruik van mondneusmaskers 
Iedereen draagt een mondneusmasker in de publieke ruimtes van het ziekenhuis: patiënten, bezoekers en medewerkers. Dat geldt ook voor kinderen vanaf 13 jaar. Komt u naar een van de locaties van ons ziekenhuis, breng dan uw eigen mondkapje mee. Indien nodig krijgt u bij binnenkomst een masker van ons aangereikt. Wij verzoeken u dringend het mondneusmasker tijdens uw gehele verblijf in het ziekenhuis te dragen, totdat een ziekenhuismedewerker u andere instructies geeft.

Heeft u verkoudheidsklachten en is uw bezoek medisch noodzakelijk, dan krijgt u standaard van ons bij binnenkomst een ander type (=chirurgisch) mondneusmasker aangereikt.

Heeft u geen vervoer?
Bent u voor vervoer naar het ziekenhuis afhankelijk van een bestuurder, dan mag deze begeleider u wel brengen, maar niet in de wachtkamer plaatsnemen. Wij verzoeken de begeleider buiten of in de auto te wachten.

Heeft u geen vervoer om zelf of met een begeleider naar het ziekenhuis te komen of durft u niet met het openbaar vervoer te komen, dan is taxibedrijf De Groen uit Roosendaal een goed en veilig alternatief. Het taxibedrijf werkt zorgvuldig en volgens de strikte richtlijnen van het RIVM om de veiligheid van patiënten en chauffeurs te kunnen blijven garanderen. U kunt bellen naar 0165 - 56 34 34 en vragen naar de verschillende vervoersmogelijkheden.

Aanwezigheid co-assistenten

Op de polikliniek zijn co-assistenten aanwezig. Zij kunnen in verschillende fases van hun opleiding geneeskunde zitten. Het kan voorkomen dat zij aanwezig zijn bij de afspraak. Heeft u bezwaar tegen hun aanwezigheid of u heeft specifieke wensen t.a.v. uw behandelaar, dan kunt u dat kenbaar maken bij het secretariaat van de polikliniek.

Kosten ziekenhuiszorg

Als u naar het ziekenhuis komt voor onderzoek of behandeling, betaalt u eerst de hoogte van uw eigen risico zelf. Ook wordt niet alle zorg (volledig) vergoed. Meer informatie vindt u op de pagina kosten ziekenhuiszorg

MijnBravis

MijnBravis geeft u toegang tot uw medische dossier in ons ziekenhuis.

Neem contact op met het Bravis ziekenhuis

Verwijzing door de huisarts

Belangrijke informatie als u door de huisarts wordt verwezen naar het ziekenhuis.

Samen word je beter - amy en karin 2019 (9 van 12).jpg

Uw eerste afspraak in het ziekenhuis

Belangrijke informatie als u naar het ziekenhuis komt.

ING_17215_03881.jpg

Praktische informatie

Algemene informatie over parkeren, routebeschrijving, bezoektijden en Bravis Plaza.