Aangetekend mailen

Bij het Bravis ziekenhuis sturen we bijna geen aangetekende brieven meer. In plaats daarvan sturen we een aangetekende e-mail. Dat doen we in samenwerking met het bedrijf Aangetekend Mailen. Deze manier van mailen bestaat al een aantal jaar, maar nog niet veel mensen kennen het. Waarom gebruiken we dit en hoe werkt het? Dat vertellen we graag.

Veilig en voordelig

Van sommige berichten vinden wij het extra belangrijk dat de geadresseerde het bericht opent en leest, omdat het belangrijk nieuws bevat voor die persoon. In die gevallen maken we gebruik van Aangetekend Mailen. Dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van aangetekende post:

  • Het is veiliger
  • Het is voordeliger
  • Het is beter voor het milieu
  • U hoeft niet thuis te zijn voor de postbode​

Zo werkt het

  1. U ontvangt een e-mail van Aangetekend Mailen vanuit het e-mailadres no-reply@bravis.aangetekendmailen.nl
    Hierin staat dat het Bravis ziekenhuis een aangetekende e-mail heeft gestuurd.
  2. Als u op de knop ‘Vraag Aangetekende Mail op’ klikt, krijgt u de originele e-mail met bijlage van Bravis binnen. Dit bericht is veilig en kunt u met een gerust hart openen.
  3. Wilt u controleren of dit het originele bericht  ook echt van Bravis afkomstig is? Dat kan eenvoudig met de ‘digitale vingerafdruk’. Dit is een code die in die e-mail staat. Deze code kunt u via https://www.aangetekendmailen.nl/diensten/verifieer-e-mail/  controleren.

Hoe zit het met mijn privacy?

Aangetekend Mailen stelt hoge eisen aan de beveiliging van gegevens. Uw e-mail staat op een goed beveiligde server. Daarnaast worden de digitale vingerafdruk en een zogenaamde hash-codering versleuteld opgeslagen. Zo kunt u er zeker van zijn dat de e-mail niet door anderen kan worden gelezen.