Wederom mooie cijfers voor Voedingsdienst na HACCP-audit

De Voedingsdienst kan opnieuw trots zijn op de behaalde rapportcijfers. Hygiëne Consult Nederland (HCN) kwam op beide locaties langs voor een HACCP-audit. De restaurants, de centrale keukens en diverse afdelingskeukens zijn geaudit en allemaal geslaagd met mooie cijfers.

Tijdens de audits wordt het voedingsverzorgingsproces gevolgd en beoordeeld aan de hand van een checklist. Om voor een certificaat in aanmerking te komen moet het eindresultaat minimaal een 7 zijn. Bij een 9 of hoger is de voedselveiligheid uitstekend en heeft de afdeling een goed lopend HACCP-systeem. Bij een cijfer tussen de 7 en 9 is de voedselveiligheid voldoende en zijn er wat verbeterpunten die om aandacht vragen.

De cijfers
Alle beoordeelde afdelingen hebben dit jaar het certificaat ontvangen met cijfers die voldoende of uitmuntend waren.

  • Locatie Bergen op Zoom:
    de afdelingskeuken van geriatrie kreeg een 9,1, Bravis Plaza een 9,2 en de centrale keuken een 8,8.
     
  • Locatie Roosendaal:
    de afdelingskeukens van de IC en 2a/b zijn gecontroleerd en beoordeeld met een nette 7,3 en 7,4. De centrale keuken kreeg een 9,0, Plaza Winkel een 9,7 en het Bravis Plaza route 130 een 9,8.